Tuesday, 17 May 2016

Slastna slana pita

Vse ure štihanja, lopatanja, kopanja - skratka vrtičkanja - so poplačane, ko prvi pridelki na domačem vrtu pridejo na plano. In pri nas je eden izmed mojih najljubših in zelo koristnih (čeprav, roko na srce, rada ima praktično vso zelenjavo!) že začel veselo poganjati - ja, govorim o blitvi! :)

Da se da blitvo uporabiti na tisoč in en način, čivkajo že ptički na veji. No jaz sem tokrat ustvarila to božansko slano in zelooo zdravo pito, ki ji pošla v hipu! Enostavna, hitro narejena in odličnaaa! Popoln obrok! :)



Sestavine:
- 500g blitve
- 2 čebuli
- 8 beljakov
- 2 rumenjaka
- 200g feta sira
- 100g albuminske skute
- začimbe (veliiko popra, provansalska zelišča, bazilika,itd., kar vam paše)

Postopek:
Na čebuli popražimo svežo blitvo, ravno toliko, da oveni. Počakamo par minutk, da se ohladi, nato vanjo vmešamo rumenjaka, zdrobljeno feto in albuminsko skuto, dobro začinimo in vse skupaj premešamo. V drugi posodi iz beljakov stepemo trd sneg ter ga narahlo vmešamo v mešanico. Celotno zmes prelijemo v okrogel pekač ter pečemo na 185 stopinj približno 40 minut. Voila!

Odlična je kot samostojna jed za malico ali večerjo, lahko pa tudi kot priloga k mesu ali zelenjavi. Pa dober tek! :)


No comments:

Post a Comment