Sunday, 29 November 2015

Piščančji curry s kokosovim mlekom

Ja, pri nam se vse vrti okoli zelenjave. Praktično ni zelenjave, ki je ne bi oboževala! Paprike, bučke, brokoli, cvetača, korenje, kumare, brstični ohrovt in še in še. Zato vedno kuham jedi, kjer lahko porabim čimveč različne zelenjave, ki jo imam na voljo ter naredim okusen, barvit inhranljiv obrok. Eden izmed ljubših je zagotovo piščančji curry. Preprosto in okusno!




Za 4 (lačne) osebe potrebujemo:
- čimveč različne zelenjave (paprike, bučke, brokoli, korenje)
- piščančja prsa (500g)
- kokosovo mleko (170ml zadošča, če želite bolj kremast okus, potem ga uporabite več)
- ena velika rdeča čebula
- začimbe: mešanica curry, kurkuma, provansalska zelišča, peteršilj, mleti črn poper

Meso razrežemo na manjše koščke ter ga popečemo, da dobi zlato barvo. Ko je pripravljen, ga vzamemo iz woka. Čebulo sesekljamo ter popražimo na kokosovem maslu v woku. Nato dodamo še preostalo zelenjavo in jo popečemo toliko, da se malo popraži in zmehča. Prilijemo kokosovo mleko ter 1-2 dcl vode ter dobro premešamo. Dodamo veeeliko curryja, da dobi rumeno barvo, ostale začimbe pa po okusu. Nazadnje dodamo še meso, ki smo ga prej popekli, dobro premešamo, ter pustimo da vse skupaj vre približno 10-15 minut. Postrežemo skupaj z basmati rižem, lahko pa je tudi samostojna jed kot enolončnica (če smo naredili bolj tekočo, z več vode in kokosovega mleka). 

No comments:

Post a Comment