Tale simpl receptek pa že kar nekaj časa velja za moj najljubši recept za hrustljave domače žemljice. Ne samo, da so zelooo okusne, temveč za razliko od kupljenih, ne vsebujejo nepotrebnih adativov in ojačevalcev okusa, hkrati pa niso hidratna bomba kot večina kupljenih pekovskih izdelkov, temveč vsebujejo veliko kvalitetnih beljakovin in maščob.
Sestavine:
- 400g mletih/nemletih ovsenih kosmičev
- 500g polnomastne skute
- 2 jajci
- semena (količina po želji - sama dam v maso približno 150g mešanih semen, ter 20g za po vrhu)
- 2 žlički vinskega kamna
- 1 žlica olivnega olja
- malo soli
Vse sestavine damo v posodo in jih mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Zmes bo malo pocasta in se bo oprijemala rok, vendar ne obupat - oblikujte poljubno velike žemljice (sama jih naredim v velikosti pesti) ter jih položite na pekač, obložen s peki papirjem. Ko so žemljice oblikovane, jih po vrhu posujemo s preostalimi semeni. Pečemo cca 15min na 150°C, nato pa še 10 minut na 180°C, da se zapečejo po vrhu. Odličen, enostaven in super receptek! :)
No comments:
Post a Comment